"Energiedrank met alcohol uit supermarkt"

UTRECHT - De Stichting Alcoholpreventie (STAP) in Utrecht roept supermarkten op alcoholhoudende energiedrankjes uit de schappen te halen.
Volgens de stichting worden de schadelijke gevolgen van alcohol vergroot, wanneer het wordt gedronken in combinatie met een energiedrankje.
In de Nederlandse supermarkten zijn inmiddels verschillende varianten gesignaleerd, zoals Veltins V+ Energy ('energy beermix with guarana') uit Duitsland, Eristoff Red Flash ('a mix of flavoured vodka, taurine and caffeine') van Bacardi en Royalty Red ('vodka mix with energy') van Hooghoudt.
Er zijn volgens STAP overtuigende wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat de combinatie van alcohol en energiedrank leidt tot een verhoogde alcoholconsumptie en ander risicovol gedrag. De mixdrankjes hebben met name op de jongere doelgroep een aantrekkingskracht en zijn gemakkelijk toegankelijk via de supermarkt.
STAP wil de Nederlandse supermarkten daarom oproepen om de alcoholhoudende energiedrankjes uit het assortiment te weren. Op deze wijze kan worden bijgedragen aan het voorkomen van onnodig risicovol gedrag van Nederlandse jongeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.