Politie past Mercedessen aan na klachtenregen

© Politie
UTRECHT - De Mercedessen van de politie worden aangepast. Gebruikerstesten konden niet voorkomen dat na de lancering van het nieuwe dienstvoertuig forse kritiek werd geuit op onder andere het gebrek aan ruimte, de wegligging en de verlichting van het voertuig.
"De klachten van politiemedewerkers zijn serieus opgepakt", laat Pim Miltenburg weten, de voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen en hoofd Operatie Oost-Nederland. In samenwerking met Mercedes en de in- en opbouwer is de politie bezig om alle uitgeleverde voertuigen aan te passen.
Te weinig ruimte voorin de Mercedes B-klasse was de meest gehoorde klacht. Door het forse middenconsole konden agenten hun dienstwapen niet goed kwijt aan de zijkant van de stoel. De console is nu vervangen door een kleiner formaat, waardoor er meer ruimte is en zit comfort is vergroot.
Verder is de verlichting verbeterd en is het stopteken nu duidelijker zichtbaar. "Nu heb je er als collega in de nachtdienst echt veel meer aan. We kunnen nog beter de mensen langs de weg zetten, daar waar het nodig is", zegt Miltenburg.
De Mercedes heeft ook een betere wegligging gekregen. Medewerkers die met het nieuwe politievoertuig reden, zeiden met hun voertuig contact te maken met de weg, wanneer er met grotere snelheid over een verkeersdrempel werd gereden. De voertuigen zijn voorzien van stuggere veren, waardoor het voertuig voor 1,6 en achter 2,5 cm hoger komt. Het voertuig zakt daardoor minder in.
In totaal zijn de afgelopen maanden zo'n vierhonderd Mercedessen uitgeleverd aan de basisteams. Deze worden vanaf de zomer in groepen van tien verbeterd. Alle nieuw uit te leveren voertuigen zullen meteen al van alle aanpassingen voorzien zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.