Inwoners Den Dolder willen avondklok voor Fivoor-patiënten

© RTV Utrecht
DEN DOLDER - Inwoners van Den Dolder roepen de Tweede Kamer op om de deuren van de Fivoor-kliniek voortaan tussen 21.00 en 8.00 uur op slot te gooien. De dorpelingen zouden zich dan een stuk veiliger voelen.
De Belangenvereniging Den Dolder schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer, die morgen opnieuw praat over de kliniek. Ook patiënten die vrijwillig zijn opgenomen, zouden zich volgens de inwoners aan de avondklok moeten houden.
Jan Scherphuis van de belangenvereniging benadrukt dat niet alleen de zaak-Anne Faber, maar ook twee meer recente incidenten hebben geleid tot de brief. Begin deze maand keerde de mogelijk gewelddadige Peter M. niet terug van verlof. Verder wijst Scherphuis op een Fivoor-patiënt die een ruit zou hebben ingeslagen bij de Gall & Gall en daar alcohol stal.
Morgen praat de landelijke politiek opnieuw over de aanpak van de problemen in de kliniek. Fivoor moet sinds kort een melding maken als patiënten niet terugkeren na een verlofperiode.

INCIDENTEN

Afgelopen weekend gebeurde dat twee keer. Vandaag is het opnieuw raak: een man die bij Fivoor in behandeling is in verband met diefstal en vernieling keerde niet terug na een verlofperiode.
Hij is geen tbs'er. De kliniek denkt dat het risico op herhaling van diefstal en vernieling groot is. De politie is naar hem op zoek. Het risico op geweld is volgens de reclassering klein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.