Onzintips van lachgasgebruiker leiden tot getrokken vuurwapens in Kanaleneiland

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 22-jarige Utrechter is aangehouden omdat hij onder invloed van lachgas een valse 112-melding heeft gedaan over schoten. De tip leidde geheel onnodig tot een uitpraatprocedure met getrokken vuurwapens.
Zondagmiddag kwam een melding binnen over een schietpartij op de Australiëlaan in Kanaleneiland. De politie ging erop af en trof de auto van de melder aan. De agenten namen de afgesproken posities in en trokken hun vuurwapens, waarna een uitpraatprocedure volgde.
Twee mannen stapten uit. De bestuurder riep naar zijn bijrijder dat hij niet moest bewegen omdat er vuurwapens op hem waren gericht. Volgens de politie leek de bijrijder zich niet bewust van de ernst van de situatie. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Later bleek dat de bijrijder de melder was. Onder invloed van lachgas had hij meerdere
keren 112 gebeld met onzinmeldingen. De bestuurder had hier niets mee te maken en is al snel in vrijheid gesteld.
De politie wijst erop dat het gebruiken van lachgas niet verboden is, maar wel schadelijk voor je hersenen. Ook benadrukt de politie dat het doen van valse 112-meldingen een misdrijf is waarvoor je een taakstraf of zelfs gevangenisstraf voor krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.