Noorse zeehond heeft Utrecht verlaten en duikt op in Gelderland

De zeehond lag eerder deze week op het dek van een woonboot in Breukelen
De zeehond lag eerder deze week op het dek van een woonboot in Breukelen © Zeehondencentrum Pieterburen
MAURIK - De zeehond die de afgelopen dagen werd gezien op meerdere plekken in Utrecht en in Noord-Holland, heeft zich nu laten zien in Gelderland. Na een flinke zwemtocht is hij terechtgekomen bij het Eiland van Maurik, aan de Lek.
De opvarenden van een plezierbootje zagen de zogeheten ringelrob gisteravond plotseling zwemmen en maakten een filmpje, waarop de zeehond kort even te zien is. Verbazing alom toen het dier ineens zijn kop boven water stak.
Zeehondencentrum Pieterburen maakt zich 'best een beetje zorgen', omdat het dier een exoot is die normaal gesproken in veel koudere wateren in de buurt van Noorwegen leeft. Omdat het hier veel te warm is hoopt het centrum de zeehond snel te vinden en op te vangen. "De combinatie van een hittegolf met een Noordpoolzeehond is geen goed idee", zo liet Sander van Dijk gisteren al weten aan RTV Utrecht.
Maandag lag de ringelrob op het dek van een woonboot in Breukelen. De eigenaresse maakte een foto van het dier. Pieterburen vermoedt dat de zeehond op eigen kracht naar Nederland is gekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.