Gitaarsensatie Babette (17) meldt zich na droomoptreden in TivoliVredenburg: "Ik heb er heel veel reacties op gehad"

© Marcel van Driel
UTRECHT - Met geweldig gitaarspel zorgde de 17-jarige Babette Cremers gisteravond voor open monden in TivoliVredenburg. RTV Utrecht ging vandaag naar haar op zoek en ze heeft zich inmiddels gemeld. De uitnodiging om binnenkort te komen spelen in ons tv-programma UVandaag heeft ze aangenomen.
Babette komt uit Amsterdam en zit daar op de muziekschool. Tijdens een concert van de band Wolfmother mocht ze gisteravond op het podium komen om het gitaardeel uit het nummer 'Joker and the Thief' voor haar rekening te nemen. Daarna mocht ze crowdsurfend terug naar haar plek.
"Ik ben een groot fan van Wolfmother en stond met vriendinnen in het publiek. Met vier A4'tjes had ik een soort banner gemaakt met daarop de vraag: Can I play Joker and the Thief? Dat nummer heb ik ingestudeerd op de muziekschool." Aan het einde van het concert mocht Babette op het podium komen. "Het was geweldig. Ik heb er heel veel reacties op gehad", vertelt ze.
De band was zo onder de indruk dat Babette en haar vriendinnen na de show backstage mochten. "Ze hebben ons ook op de gastenlijst gezet voor hun concert in Nijmegen vanavond. Daar gaan we nu naartoe."
"Ik kon mijn ogen en oren niet geloven. Ze was ongelofelijk", schrijft Marcel van Driel, die een filmpje maakt van het optreden. "Die chick Rockte 'm als een malle.... Babette is een EINDBAAS!", reageert iemand onder de video. "Het was awesome", zegt een ander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.