RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dansen voor behoud UCK: 'Ik moest de hele tijd huilen, zo stom als het failliet gaat'

1/3
UTRECHT - Vera en Tara, beiden 11 jaar oud, vinden het vreselijk dat hun geliefde dansschool in het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) waarschijnlijk moet sluiten. Vanmiddag gaan zij met hun dansgroepje op het Domplein dansen, in de hoop veel handtekeningen te verzamelen tegen het mogelijke faillissement.

Voor Vera is er geen plek zoals het UCK, vertelde ze vanochtend tegen RTV Utrecht in Radio M. "Ik dans er al zes jaar. Het is heel erg leuk, je leert veel mensen kennen en maakt nieuwe vrienden. Als deze dansschool failliet gaat, is hij niet zomaar in te ruilen voor een andere."

Ook Tara was erg verdrietig toen ze over de sluiting hoorde. "Ik dans zelf nog niet zolang bij het UCK als Vera, maar dit is wel de leukste dansschool waar ik tot nu toe ben geweest."

Afgelopen zaterdag had de dansgroep voorlopig haar laatste voorstelling. Tara: "Ik moest de dag daarna de hele tijd huilen, omdat ik het zo stom vond dat het waarschijnlijk failliet gaat."

Vera en Tara vinden het vreselijk als het UCK sluit: "Ik moest de hele tijd huilen"


GELDPROBLEMEN

Het culturele centrum kampt al jaren met geldproblemen. Volgens de gemeente is een faillissement de enige optie, maar docenten en leerlingen zijn het er niet mee eens. In mei werd bekend dat het UCK de strijd voortzet bij de rechter.

Vorig jaar al besloot de gemeente de subsidie stop te zetten. Volgens het UCK betekent dit dat medewerkers zonder vergoeding op straat komen te staan en zesduizend cursisten niet kunnen starten in het nieuwe seizoen. In totaal werken bij het UCK tweehonderd mensen, waarvan zestig in vaste dienst.

Vanmiddag om 17.00 uur danst het groepje van Vera en Tara op het Domplein in Utrecht. Ze hopen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen de sluiting.

 Vera (l) en Tara hopen dat het UCK open blijft. Vera (l) en Tara hopen dat het UCK open blijft. | Foto: Ingezonden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht