RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leusdense burgemeester eenmalig chauffeur tijdens jubileumrit Automaatje

1/2
LEUSDEN - Hij was vandaag voor n keertje chauffeur: de burgemeester van Leusden. In het kader van een vrijwilligersproject stond hij vanmorgen vroeg op de stoep bij de twaalf jarige Djania Hopic uit Achterveld.

Djania helpt mee in de keuken van een zorgboerderij in Barneveld en kan niet door haar ouders worden gebracht. Haar vaste chauffeur is op vakantie en omdat de rit van vanmorgen de 800ste was, besloot burgemeester Gerolf Bouwmeester achter het stuur te kruipen. Meteen nadat Djania wordt opgehaald, ontstaat er een levendig gesprek in de auto. Beiden blijken een passie te delen voor koken en lekker eten. "Het is wel heel tof dat de burgemeester je gewoon rijdt", vertelt de enthousiaste tiener.

Op pad met de burgemeester van Leusden als taxichauffeur


Automaatje is een project van de ANWB. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om tegen een kleine onkostenvergoeding plaatsgenoten die minder mobiel zijn te vervoeren. De rit naar Barneveld duurt ruim een kwartier en eigenlijk komt burgemeester Bouwmeester tijd te kort voor alle gesprekken met Djania. "We hebben het eigenlijk heel erg over lekker eten gehad. Volgens mij is zij al een topkok en anders wordt ze het zeker."

In Achterveld zijn vrijwilligers actief voor Automaatje maar in Leusden zoeken ze nog mensen die ook willen rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht