64-jarige man loopt ernstig letsel op na fietsbotsing De Uithof, politie zoekt getuigen

© Ik kan vliegen / Jeroen Komen
UTRECHT - Een 64-jarige man op de fiets is gisteren op de Utrechtse Uithof hard in botsing gekomen met een 40-jarige fietser. Hoewel het letsel eerst mee leek te vallen, bleek het achteraf toch vrij ernstig. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.
De twee fietsers kruisten elkaar gisterochtend om 9.00 uur op de Universiteitsweg, ter hoogte van de kruising met de Bolognalaan en de Heidelberglaan. Zij kwamen daarbij in botsing en één van de fietsers viel naar. Omdat het UMC daar vlakbij ligt, was ambulancepersoneel snel aanwezig om hem te helpen.
Diverse omstanders hebben de mannen na het ongeval geholpen. Maar omdat veel van deze omstanders na het arriveren van de ambulance door zijn gereden naar hun werk of andere bestemming, zijn er volgens de politie geen getuigen van het ongeval. Agenten hopen alsnog met deze omstanders in contact te komen, om een beter beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld.
De ernstig gewonde man is een man van 64 jaar. Hij reed op een opvallende rode racefiets en droeg zwart-rode racefietskleding met de opdruk WTC Houten en een zwarte helm. De andere fietser is een Engelssprekende man van rond de 40 jaar oud met halflang, blond krullend haar. Deze man reed op een normale fiets.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.