Utrechtse game-industrie naar hoger level

© pr
UTRECHT - Utrecht is de tweede gameontwikkelstad van Nederland. Met veel middelgrote en kleine gamebedrijven hoeft de stad alleen Amsterdam voor zich te dulden.
Dat blijkt uit de Games Monitor 2018, die vandaag gepresenteerd is in tijdens INDIGOx in Speys Jaarbeurs. In totaal werken er in Utrecht bijna 500 mensen in de industrie. Dat is de helft van Amsterdam, maar ruim meer dan Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.
De grootste Utrechtse werkgevers zijn Nixxes, Bright Alley Knowledge & learning, Active Cues, Ubisoft en Ronimo Games. Uit Utrecht komen opvallend veel 'applied games'. Dat zijn spelletjes die niet puur voor entertainment zijn gemaakt en bijvoorbeeld een educatief doel hebben.
De game-industrie zit nog steeds in de lift. Sinds 2015 is het aantal banen in de sector met meer dan 60 procent gestegen. Vooral in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven zijn er banen bijgekomen. Dat komt goed uit, want alleen al vorig jaar zijn er landelijk meer dan 900 studenten afgestudeerd aan game-opleidingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.