RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leusden-Zuid deels zonder water door twee leidingbreuken

LEUSDEN - In Leusden-Zuid zijn op twee plekken waterleidingen gesprongen. Zo'n 85 huishoudens zitten daardoor zonder water. Door het vele water dat is weggespoeld, is op een plek ook een gat in de stoep geslagen.

De breuken liggen dicht bij elkaar. Het gaat om de Roo van Alderwereltlaan en de Van Waldeck Pyrmontlaan. Volgens Vitens kan het zijn dat de twee breuken met elkaar te maken hebben. Een woordvoerder legt uit dat er veel water gebruikt wordt vanwege het warme weer. Als er dan op ťťn plek een spontane breuk ontstaat, kan het zijn dat even verderop een tweede lek ontstaat door de druk op de leiding.

Vanwege het gat in de stoep, is de Roo van Alderwereltlaan afgezet door de politie. Er wordt nog bekeken hoe groot de schade is en of een aannemer nodig is om de straat te herstellen. Ondertussen werken monteurs van Vitens aan de kapotte leidingen. De verwachting is dat de huishoudens vanmiddag allemaal weer water hebben.

WATERBALLET

Dinsdag knapte ook al een waterleiding in het dorp. Toen kwam een weg blank te staan. Volgens Vitens heeft de breuk van dinsdag niets te maken met de gesprongen waterleidingen van vandaag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht