Medewerkers Amadeus Lyceum: "We snappen de emoties, maar zijn ook teleurgesteld"

© Google Maps
LEIDSCHE RIJN - Medewerkers van het Amadeus Lyceum in Leidsche Rijn hebben een open brief geschreven naar aanleiding van de ophef over de tijdelijke verhuizing van een groep leerlingen naar het pand van VOLT!. "We snappen dat de ontstane situatie betreffende de huisvesting emoties oproept. Wij zijn óók teleurgesteld, over de negatieve stemming op onder andere social media", zo schrijven de medewerkers.
Een aantal leerlingen van de school in het Utrechtse stadsdeel tekende een petitie tegen de verhuizing naar de school in Vleuten. De school zou onveilig aanvoelen, na een aantal incidenten. "Ik wil niet gestoken worden", schreef een meisje bij het ondertekenen van de petitie.

UNIEKE SFEER

De brief komt ook twee dagen na een ouderavond, waarop de gemoederen volgens een aantal ouders hoog opliepen. Maja is moeder van één van de leerlingen die volgend jaar naar het nieuwe gebouw moet, omdat de school uit zijn jas groeit.
Volgens haar kiezen kinderen bewust voor het Amadeus en de sfeer op die school. In het gebouw van VOLT! is die totaal anders, zo betoogde ze. "De locatie waar ze nu naartoe gaan, die school heeft een heel slecht imago. Mijn kind moet met een veilig gevoel naar school, en met een veilig gevoel naar huis toe fietsen. Ik betwijfel of dat kan."

ZORGEN ONTERECHT

Volgens de medewerkers van de school zijn deze zorgen onterecht, zo schrijven ze in de brief: "Wij zijn van mening dat er door deze tijdelijke huisvesting niks verandert in onze eenduidige passie voor het onderwijs en onze leerlingen. Het Amadeus-gevoel zit in de medewerkers en leerlingen en niet alleen in ons schoolgebouw aan de Burchtpoort."
Daarnaast betogen de docenten middenin de maatschappij te staan en dat ze ook door hun leerlingen vaak postitief verrast worden vanwege hun open houding in een onbekende omgeving. Dat merken ze ook tijdens excursies en buitenlandse reizen, zo schrijven ze: "Wij zijn trots op deze kwaliteit van onze leerlingen en verwachten dat ze deze houding ook op de locatie van Volt! kunnen laten zien."
De hele brief van de medewerkers is hier te lezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.