Weggestuurde wethouder Van Liempdt terug als raadslid in Stichtse Vecht

© RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Hij was even van het politieke toneel verdwenen, maar nu is hij weer terug: Frank van Liempdt. Als wethouder in het college van Stichtse Vecht moest hij eind vorig jaar opstappen na een integriteitskwestie. Gisteravond verscheen hij weer in de raadszaal in Breukelen waar hij beëdigd werd als gemeenteraadslid van Lokaal Liberaal.
Een opgestapte wethouder die na een paar maanden terugkomt als raadslid. Dat is best bijzonder. Hij vervangt raadslid Tessa Overdijkink die vertrok om privéredenen. Ook opmerkelijk: de fractie waarin Van Liempdt terechtkomt is plotseling de grootste geworden. Ron Druppers van Maarssen2000 en Hans van Maanen, die met zijn eenmansfractie Stichts Appèl in de raad zat, hebben zich aangesloten bij Lokaal Liberaal waardoor die fractie ineens 8 zetels telt.
Met acht man sterk wandelde de fractie van Lokaal Liberaal gisteravond richting de raadszaal. Voor het eerst woonden de leden een gemeenteraadsvergadering bij in deze nieuwe formatie. "Ik ga gewoon weer doen waar ik goed in ben en dat is voor de inwoners van deze gemeente opkomen", zei Van Liempdt.

INTEGRITEITSKWESTIE

Dat hij in december werd weggestuurd als wethouder had te maken met de verhuur van een brugwachterswoning. De gemeente is eigenaar van het huisje en was op zoek naar een verhuurder. Van Liempdt gaf de naam door van een bekende en die persoon werd uiteindelijk gekozen als nieuwe huurder van het huisje. Volgens raadsleden was de schijn van belangenverstrengeling gewekt. De integriteit van Van Liempdt was te veel in het geding om te kunnen blijven functioneren. Zeker ook omdat de wethouder al eens eerder was gewaarschuwd.
Nu de fractie van Lokaal Liberaal een stuk groter is, zal de partij meer invloed hebben in de lokale politiek. Van Liempdt is in ieder geval niet van plan om stil te zitten. "Doordat we nu met z'n achten zijn, zijn er meerderheden in de partij mogelijk van drie partijen en dat komt volgens ons de debatten en besluitvorming ten goede. Daar heb ik erg veel zin in ja."
Frank van Liempdt beëidigd als raadslid in Stichtse Vecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.