Utrecht daalt naar derde plek op wereldranglijst beste fietsstad

© Pixabay
UTRECHT - De stad Utrecht behoort tot de drie meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Dat blijkt uit de Copenhagenize Index die om het jaar wordt samengesteld. In de meest recente lijst staat Utrecht op de derde plaats, twee jaar geleden was dat nog de tweede plek.
Bij de samenstelling van de lijst, wordt gekeken naar meerdere factoren zoals veiligheid, infrastructuur en ambities. De jury prijst Utrecht omdat de stad bereid is "innovatie te omarmen en de grenzen te verleggen". Zo benoemt het rapport de politieke wil om fietsers meer prioriteit te geven dan auto's. Ook is er lof voor de megafietsenstalling bij Utrecht Centraal.
Ook zijn er kritiekpunten. Terwijl inwoners hun weg in de stad makkelijk weten te vinden, is dat voor bezoekers wat lastiger. Ook is er volgens het rapport bij inwoners een toenemende frustratie vanwege het gebrek aan fietsparkeerplekken in de binnenstad.
Net als voorgaande jaren is Kopenhagen de meest fietsvriendelijke stad ter wereld, gevolgd door Amsterdam. In 2017 stond onze hoofdstad nog op de derde plaats en was Utrecht nog de nummer twee. De complete lijst is hier te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.