RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spoedhuisartsenpost dicht: waar moeten inwoners van Houten, Bunnik en Wijk nu naar toe?

HOUTEN - Vanaf maandag is de spoedhuisartsenpost in Houten dicht. Inwoners van de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede moeten uitwijken naar andere posten in Zeist, Nieuwegein en Utrecht.

Primair, de organisatie achter de post, zegt dat sluiting noodzakelijk is vanwege een tekort aan gespecialiseerd personeel. Het college B&W van Houten heeft meteen met afkeuring op de maatregel gereageerd, maar dat mocht niet baten.

HOUTEN

PatiŽnten uit Houten kunnen vanaf maandag voor spoedgevallen tijdens avonden, nachten, weekenden en feestdagen - op afspraak - terecht op de spoedpost naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De Houtense post was in de nacht altijd al gesloten.

Primair denkt dat gemiddeld twee patiŽnten uit Houten en omliggende plaatsen per nacht voor een consult naar Nieuwegein zullen moeten. Het telefoonnummer van de spoedpost blijft hetzelfde: 088 130 96 80.

BUNNIK EN WIJK BIJ DUURSTEDE

Inwoners van de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede moeten voor spoedconsulten voortaan in de avonden en in het weekend naar Zeist, en in de nacht naar Utrecht. In Zeist zit de spoedpost in het Diakonessenhuis aan Professor Lorentzlaan 76.

In de nachten, vanaf 23.00 uur tot 08.00 uur is de post in Zeist gesloten en kunnen patiŽnten voor een spoedconsult terecht op de spoedpost Stad Utrecht. Deze is gevestigd in het Spoedzorgcentrum van het Diakonessenhuis Utrecht aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60.

Gemiddeld zullen naar verwachting ongeveer twee patiŽnten uit Bunnik en Wijk bij Duurstede per nacht voor een consult naar Utrecht komen. Het telefoonnummer voor de spoedpost wijzigt naar 088 130 96 10.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht