Opnieuw waterleiding gesprongen in Leusden-Zuid

© Keistadnieuws
LEUSDEN - In Leusden-Zuid is vannacht opnieuw een waterleiding gesprongen in de Roo van Alderwereltlaan. 18 huishoudens zaten daardoor sinds 02.00 uur vannacht zonder water. Ook kwamen twee tuinen deels onder water te staan.
In dezelfde wijk waren deze week al drie keer eerder leidingbreuken. Gisteren nog gebeurde dat in dezelfde straat als vannacht. Ook even verderop in de wijk, in de Van Waldeck Pyrmontlaan, sprong toen een leiding. Daardoor kwamen gisteren in totaal zo'n 85 huishoudens uren zonder water te zitten. Dinsdag stond de Madelagehof in Leusden nog blank door een kapotte leiding.
Een woordvoerder van Vitens noemt de problemen "super vervelend" en zegt dat het deels komt doordat de druk op de leidingen groot is nu er veel water doorheen gaat. "Op het moment dat je een leiding maakt, dan is die koppeling nog vrij poreus. En omdat er in deze warme dagen echt extreem veel water wordt gebruikt, is de kans wat groter dat dit opnieuw kan ontstaan."
Monteurs van Vitens hebben acht meter leiding vervangen. Alle bewoners hebben inmiddels weer water. Een aannemer is ingeschakeld om te kijken naar de schade in de tuinen die onder water gelopen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.