Tientallen varkens omgekomen bij schuurbrand Linschoten

© Egberts Media
LINSCHOTEN - In een varkensschuur aan de Cattenbroekerdijk in Linschoten is vanmiddag brand uitgebroken. Een groot aantal varkens is daarbij omgekomen. Inmiddels is de brand onder controle.
De schuur kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Het gaat om een gebouw van 20 bij 100 meter. Een woordvoerder van de brandweer weet nog niet exact om hoeveel varkens het zou gaan, maar spreekt van 'enkele tientallen'. De naastgelegen gebouwen zijn door de brandweer natgehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg. De varkens in die schuren zijn veilig.
Bij de brand zijn ook een aantal asbestplaten in rook opgegaan. Volgens de brandweer blijkt uit metingen dat er geen gevaar voor de omgeving is.
De eigenaren spreken van een drama. Het bedrijf was volgens hen op alle brandscenario's voorbereid. Toch kon niet voorkomen worden dat er veel schade ontstond vanmiddag. Hoeveel varkens in de stal zaten, willen de eigenaren niet zeggen.
Bij de brand kwam veel rook vrij. De rookwolk was van grote afstand te zien. Inmiddels is de rook sterk afgenomen, maar het nablussen kan nog enkele uren duren.
De brandweer adviseerde mensen ramen en deuren te sluiten als ze last hebben van de rook.
© Egberts Media
Varkens omgekomen bij grote schuurbrand in Linschoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.