Utrechter (36) opgepakt na rooftocht en achtervolging

© RTV Utrecht
UTRECHT/AMERSFOORT - Een 36-jarige Utrechter is vanmiddag aangehouden na een achtervolging door meerdere politiewagens. Hij zou eerder op de dag onder meer een woninginbraak, diefstal van twee auto's en een winkeldiefstal hebben gepleegd.
De verdachte ging vandaag op een ware rooftocht door de regio. Bij en insluiping in een woning aan de Heinsiusstraat in Amersfoort nam hij rond 10.00 uur autosleutels weg. Hij ging er met de wagen van de bewoners vandoor. In dezelfde straat troffen agenten een andere gestolen auto aan, die vanochtend was weggenomen na een woninginbraak in Vleuten. De inbreker dook later op de ochtend op in Utrecht. Daar stal hij dure kledingstukken uit een winkel. Hij vertrok er op hoge snelheid in de gestolen auto.
Dankzij nummerbordherkenning zag de politie de man rijden op de A27 bij Gorinchem. Een achtervolging leidde naar de Zuid-Hollandse plaats Hardinxveld-Giessendam. Daar liet de verdachte de auto achter en vluchtte hij te voet de woonwijk in. Hij werd uiteindelijk gevonden toen hij zich probeerde te verstoppen in een schuur aan de Rembrandtstraat.
De Utrechter is aangehouden en zit voorlopig vast. De gestolen spullen zijn in beslag genomen, om ze zo snel mogelijk weer terug te kunnen geven aan de eigenaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.