RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Willem Janssen: "Er kan weer een heel mooi seizoen aankomen"

1/2
UTRECHT - De eerste week van FC Utrecht onder de nieuwe trainer John van den Brom zit erop. Na een week trainen volgden twee oefenduels. De Amersfoortse selectie werd met 6-1 verslagen, stadgenoot Elinkwijk werd met 17-0 van het veld geblazen.

GOED BEVALLEN
"Het is goed bevallen", blikt aanvoerder Willem Janssen terug op week één van de voorbereiding. "Er is een leuke sfeer en we hebben goed gewerkt. We kunnen op naar week twee."

Janssen erkent dat er in de eerste week nog niet keihard getraind is. "We hebben veel duurwerk gedaan, veel grote partijen. Volgende week gaat het gas er wat meer op."

Volgende week gaat het gas er wat meer op"
Willem Janssen

BERGSTRÖM
Willem Janssen raakte na het afgelopen seizoen zijn vaste maatje in het hart van de defensie kwijt; Timo Letschert keerde terug naar het Italiaanse Sassuolo, dat hem verhuurde aan FC Utrecht. Voor het komende seizoen gaat iedereen er vanuit dat Janssen een koppel gaat vormen met Emil Bergström. Maar Janssen en de Zweed speelden tot nu toe geen minuut samen.

"Zelfs op de training niet", lacht de aanvoerder. "Het is denk ik goed dat je in het begin alles een beetje bekijkt. De trainer zal wel wat in zijn hoofd hebben, maar je moet wel voldoen. Iedereen is fris en ruikt zijn kansen."

Willem Janssen: "Iedereen is fris en ruikt zijn kansen"


Dat kan uiteindelijk leiden tot nervositeit. Want FC Utrecht mag dan een nieuwe trainer hebben, ook voor Van den Brom geldt de regel dat hij er maar elf mag opstellen. Janssen merkt niets van nervositeit. "Je stuurt elkaar naar een hoger niveau en dat is goed. Maar ik heb niet het idee dat we nerveus zijn."

GROTE SELECTIE
Feit is wel dat FC Utrecht een grote selectie heeft en dat er dus veel spelers teleurgesteld zullen worden. "Sommige jongens zullen al wat minder perspectief zien", zegt Janssen daarover. "Anderen ruiken juist hun kansen. Dat is altijd. Het wordt langzaam meer duidelijk hoe je gaat starten."

En dus mag je veronderstellen dat het daar ook in de kleedkamer over gaat: wie gaat er spelen, wie niet. Willen er nog spelers weg. "Ik zeg altijd tegen die jongens dat ze moeten beseffen wat ze hier hebben", zegt aanvoerder Janssen. "Er kan weer een heel mooi seizoen aankomen. En als je dan persoonlijk goed presteert komen er misschien nog wel veel mooiere clubs."

MSV
Woensdag speelt FC Utrecht de volgende oefenwedstrijd, in Montfoort tegen MSV'19. Volgende week maandag vertrekt de ploeg naar Duitsland voor een trainingskamp van een ruime week.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -