Gitaarsensatie Babette (17) herhaalt kunststukje in studio RTV Utrecht

Babette op het podium in TivoliVredenburg.
Babette op het podium in TivoliVredenburg. © Marcel van Driel
UTRECHT - Tivoli-heldin Babette Cremers heeft vandaag haar indrukwekkende gitaarsolo herhaald in de tv-studio van RTV Utrecht. Vorige week werd ze in een klap beroemd nadat ze tijdens een concert van de Australische rockband Wolfmother het podium op mocht om mee te spelen.
De 17-jarige Amsterdamse ging helemaal los voor een uitzinnig publiek en een filmpje daarvan belandde op social media. Daarop nodigde RTV Utrecht haar uit, en ze nam die uitnodiging met beide handen aan.
Luister hier nogmaals naar de solo van Babette.
In U Vandaag vertelt de VWO-scholiere dat ze tijdens het concert al een beetje oogcontact had met leadzanger Andrew Stockdale. Ze droeg een bord bij zich met daarop de tekst 'Can I play Joker and the thief with you (guitar)'.
"Heel vet dat hij het ook echt deed", glundert Babette een week later nog. "De hele menigte begon te schreeuwen. Dan gaat alles zo snel en heb je geen tijd meer om zenuwachtig te zijn. Gaan met die banaan."
Na het optreden mochten Babette en haar vriendinnen backstage komen. Een dag later mocht ze ook weer het podium op bij een optreden in Nijmegen.
Is ze inmiddels een beetje terug op aarde na alle overweldigende aandacht? "Onderhand wel, maar het was wel even een paar dagen bijkomen."
Babette: "De hele menigte begon te schreeuwen, ik had geen tijd om zenuwachtig te zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.