Utrechtse voetbalzaak op openingsdag praktisch leeggeroofd: "Het is allemaal weg"

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - Op de openingsdag van 100% Football Utrecht is de zaak vrijwel leeggeroofd. Vannacht sloegen ramkrakers toe bij de winkel onder het stadion van FC Utrecht aan het Herculesplein. De schade is groot.
Medewerkers ontdekten vanmorgen rond 7.30 uur flinke schade aan de voorpui en waarschuwden de politie. "Het is allemaal weg, alle trainingspakken van Juventus en Barcelona zijn meegenomen", aldus de geschrokken eigenaar Sebastiaan Haage. "Dat zijn dure artikelen. Een kindermaat begint bij 120 euro en voor volwassenen betaal je al snel ruim 200 euro."
De ramkraak zou rond 3.00 uur zijn gepleegd. "We hebben kunnen vaststellen dat zeer waarschijnlijk een zwarte of donkerkleurige Audi gebruikt is", zegt politiewoordvoerder Martin de Wit tegen RTV Utrecht. "Die is er ook weer vandoor gegaan, dus die is niet op de plaats van het misdrijf achtergebleven. Het is zeer aannemelijk dat de auto schade heeft opgelopen. Mocht iemand een beschadigde Audi hebben gezien, dan horen we dat natuurlijk heel erg graag."

NIEUWE VOORRAAD

Haage heeft besloten om de opening wel door te laten gaan. Hij probeert uit andere vestigingen van de zaak nog nieuwe voorraad over te brengen.
"Het gaat allemaal gewoon door", zegt hij. "De jongens van social media zijn nu een nieuwe post aan het bedenken." Op Facebook is inmiddels een bericht verschenen waarin staat: "We doen er alles aan om het net zo'n groot feest te maken als we hadden gewild".

TWEEDE KRAAK

Ook bij een filiaal van 100% Football aan de Middenweg in de Watergraafsmeer is vannacht een snelkraak geweest. Een deel van de buit verloren de daders bij de voordeur.
Utrechtse voetbalzaak op openingsdag praktisch leeggeroofd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.