Aanhoudingen in zaak schietende 'Zwarte Piet' Ondiep

De beschoten auto in de Rietstraat.
De beschoten auto in de Rietstraat. © Koen Laureij
UTRECHT - De politie heeft twee verdachten aangehouden vanwege de schietpartij vorig jaar in de Utrechtse wijk Ondiep. Twee dagen voor Sinterklaas trok een man, die volgens de eerste getuigenverklaring verkleed was als Zwarte Piet, een vuurwapen. Dat hij richtte op een man in een auto.
Het slachtoffer raakte slechts gewond aan zijn vinger. Lange tijd leken de daders gevlogen, maar de politie maakt vandaag bekend dat er inmiddels aanhoudingen zijn verricht. Het gaat om een 46-jarige Hagenees en een 35-jarige man uit Limburg.
Omdat naar een laatste verdachte nog wordt gezocht, gaat Opsporing Verzocht vanavond beelden laten zien. De nog voortvluchtige man is waarschijnlijk de schutter. Hij heeft een getinte huidskleur, is slank en heeft baardgroei.
De schietpartij was maandagmiddag 3 december in de Rietstraat. De schutter sprong uit een Volkswagen Transporter en loste een schot dat door de voorruit van de auto ging. De Volkswagen werd even later leeg aangetroffen in de Schutstraat, een paar honderd meter verderop.

GEEN ZWARTE PIET

Kort na de schietpartij zei een getuige dat de dader verkleed was als Zwarte Piet. Maar de politie maakt nu bekend dat ook een halfjaar na dato niets erop wijst dat een van de verdachten was verkleed als Sinterklaas-hulp.
De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.30 uur op NPO 1. Morgen besteedt ook Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.