Zorgen bij Soesterbergers om vele ongelukken in Rademakerstraat

Vorige week raakten twee mensen gewond na een botsing tussen een auto en een scooter.
Vorige week raakten twee mensen gewond na een botsing tussen een auto en een scooter. © Menno Bausch
SOESTERBERG - Inwoners van Soesterberg maken zich grote zorgen om de verkeerssituatie op de Rademakerstraat. Afgelopen tijd gebeurden meerdere ongelukken, en dat verbaast buurtbewoners niets. "Die mevrouw van vorige week lag daar op de grond aan een hartbewakingsmachine..."
Gerard Verweij woont direct aan de weg en ziet de problemen toenemen. "Met name op rustige periodes in de dag wordt hier enorm hard gereden."
Precies een week geleden botsten een auto en een scooter, met twee gewonden tot gevolg. In mei klapte een wielrenner op een auto. Beide keren waren slachtoffers er ernstig aan toe.

TE HARD RIJDEN

Op de weg mag maximaal dertig kilometer per uur worden gereden. Maar veel weggebruikers houden zich niet aan die limiet. Buren zoals Gerard zijn eigenlijk verbaasd dat het niet nog vaker misgaat. "Het is gewoon triest om te zien".
Niet alleen rijden mensen te hard. Ook zijn veel kruisingen onoverzichtelijk, vindt raadslid Yolanda Bonouvrié van Gemeentebelangen Groen Soest. Veel weggebruikers weten niet wie nu waar voorrang heeft. "En bij twijfel rijden mensen gewoon door."
Je kunt wel borden plaatsen van 30 kilometer per uur, maar als dat niet gehandhaafd wordt heeft dat geen zin.
Buurman Gerard
Bonouvrié maakt zich net als de buren zorgen. "Gelukkig weet ik dat er een fietspad parallel loopt aan de weg. Maar weet je dat niet, dan gebruik je de rijbaan en rij je tussen de auto's door."
De gemeente Soest onderzoekt de ongelukken en zegt maatregelen te nemen als dat nodig is. Buurman Gerard Verweij pleit voor meer en hogere drempels. "Als je de snelheid eruit haalt, dan heb je meer tijd om goed te kijken", legt hij uit. "Je kunt wel borden plaatsen van 30 kilometer per uur, maar als dat niet gehandhaafd wordt heeft dat geen zin."
Buurman Gerard is eigenlijk verbaasd dat er niet nóg vaker ongelukken gebeuren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.