Woerdens bedrijf drukt shirts Oranje Leeuwinnen en ziet verkoop flink stijgen

© RTV Utrecht
WOERDEN - De successen van de Nederlandse voetbaldames op het WK in Frankrijk worden gevierd in Woerden. Het bedrijf The Badge Company verkoopt de officiële shirts en tenues aan particulieren. Ze merken een flinke stijging in het aantal bestellingen.
Op de dag dat het Nederlands elftal moet aantreden tegen Zweden zijn de medewerkers van het Woerdense bedrijf shirts aan het bedrukken. De officiële outfits krijgen de namen van de speelsters. "Vooral Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn populair", vertelt directeur Roland Heerkens. Naar shirts van keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein is echter niet veel vraag. "Dat heeft niets met haar spel te maken hoor, fans lopen nu eenmaal liever in een oranje shirt dan in een keepershirt."
Nu kopen moeders voor hun dochters, het is voor ons een heel andere doelgroep.
Directeur Roland Heerkens

NIEUWE DOELGROEP

The Badge Company levert al jaren shirts van het Nederlands mannenelftal. Het is pas voor de tweede keer dat ze dit doen voor de vrouwen. "Natuurlijk hadden we eerst het EK van de dames. Nu dan het WK, het was voor ons echt even aftasten of dit zou gaan lopen. Nu kopen moeders voor hun dochters, het is voor ons een heel andere doelgroep. De voetbaldames zijn nu succesvol op het WK dus het gaat de goede kant op."
Het Nederlands elftal speelt vanavond de halve finale tegen Zweden om 21.00 uur in Lyon.
Verslaggever Robert Jan Booij op bezoek bij The Badge Compagny in Woerden
De shirts van Oranje Leeuwinnen worden bedrukt in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.