RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie zoekt jongemannen na twee gewelddadige straatroven in Zeist

ZEIST - De politie is op zoek naar getuigen van twee nachtelijke straatroven met geweld, in de buurt van de Utrechtseweg en de Amersfoortseweg in Zeist. De straatroven vonden eind mei plaats. De verdachten zijn jongemannen van rond de 18 jaar.

EÚn slachtoffer, een 24-jarige man, stak in de nacht van 24 op 25 mei rond 03.25 uur op de fiets de Utrechtseweg over, richting de Schorteldoeksesteeg. Op dat moment zag hij drie jongens op twee scooters tegen hem schreeuwen. Op de Schorteldoeksesteeg dwongen ze hem te stoppen. Met geweld hebben zij het slachtoffer vervolgens beroofd.

De tweede straatroof was een nacht later rond 02.30 uur. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen, fietste op de Amerfoortseweg in de richting van de Soesterberg. Daar kwam een donkere scooter met windscherm naast hem rijden. Op de scooter zaten twee mensen die het slachtoffer met geweld dwongen te stoppen en hem vervolgens geld afhandig maakten.

Het signalement van de verdachten van de twee straatroven lijkt overeen te komen. Het gaat volgens de politie om jongemannen van ongeveer 18 jaar oud, met een blanke huidskleur en donkere kleding aan. EÚn van hen heeft donkerbruin stekeltjeshaar, de ander heeft lang blond haar dat naar achteren is gekamd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht