Nieuwegeinse haarkunstenaar wereldberoemd na pantercoupe Shanice van de Sanden

© ANP
NIEUWEGEIN - Ze is nu weer even roze, maar bij het begin van het WK liep ze nog met een luipaardprint. De opvallende coupe van oranje leeuwin Shanice van de Sanden is bedacht en gemaakt door de Nieuwegeinse haarkunstenaar Hainie Thijm. "Zij zag het bij mij op Instagram en zei: ik wil die print hebben".
Nieuwegeinse kapper knipt en verft pantercoupe Shanice van de Sanden
Hainie Thijm heeft al een aantal jaar zijn eigen kapperszaak in Nieuwegein. Hij knipt regelmatig het haar van Shanice en maakte onlangs de beroemde pantercreatie. De opvallende coupe ging daarna via de media de wereld over. "Ik ben echt wel trots", zegt Thijm. "Je knokt jarenlang voor bekendheid en dan wordt het met één kapsel bevestigd".

ERKENNING

Thijm zegt de erkenning die hij nu krijgt belangrijk te vinden: "Het kappersvak wordt vaak ondergewaardeerd. Mensen vergeten hoe belangrijk een kapper is. Je kunt een outfit hebben van 1500 euro en dan ga je geen kapsel van 10 euro nemen. Als je haar niet goed zit, is je outfit ook niets waard."
Er zijn inmiddels zeker twee durfals die zich in Nieuwegein hebben gemeld voor een "Shaniceje": "Eentje uit Arnhem en een uit Gorinchem". De vraag is nu wel welk kapsel Shanice zelf gaat nemen. "Zij bepaalt zelf", zegt Thijm, maar hij heeft nog wel een tip: "Een tijger, die kan ik ook wel. Laat haar maar komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.