Station Utrecht Leidsche Rijn gaat nog steeds als een raket

© ProRail
UTRECHT - De relatief nieuwe stations in Utrecht zien het aantal reizigers per werkdag geleidelijk stijgen. Uit onderzoek van de NS blijkt dat station Utrecht Leidsche Rijn voor het tweede jaar op rij, met ditmaal een groei van 29 procent in 2018, de snelste landelijke stijger is met ongeveer drieduizend in- en uitstappers per dag. Om dat te vieren worden daar aan het einde van de dag raketijsjes uitgedeeld.
Utrecht Vaartsche Rijn doet het ook goed, meldt de NS. Het station groeide de afgelopen jaren in reizigersaantallen en stabiliseert nu. Ondertussen zijn daar zo'n achtduizend in- en uitstappers per dag te vinden.
Het grootste station van Nederland is wederom Utrecht Centraal met 194.000 in- en uitstappers per werkdag. Traditiegetrouw wordt Utrecht op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal, met 192.000 passanten per werkdag. Soest is het op een na kleinste station van Nederland. Daar stappen elke werkdag 218 passanten in en uit de trein. In 2018 is in heel Nederland over het algemeen meer met de trein gereisd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.