RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht roept Careyn op om met actiegroep 'Tegen de onverschilligheid' te praten

UTRECHT - Utrecht wil dat zorginstelling Careyn met actiegroep 'Tegen de onverschilligheid' gaat praten. Leden van de groep woonden twee jaar lang samen met ouderen in zorgcentrum Tuindorp-Oost en zetten zich nu in om de ouderenzorg te verbeteren. Ze maken onder meer bezwaar tegen hoe vaak bewoners moeten verhuizen.

De actiegroep probeert de zorgen al enige tijd met Careyn te delen, maar de zorginstelling hield tot nu toe de deur dicht. Nu krijgt 'Tegen de onverschilligheid' bijval van de gemeente. Het Utrechtse college van burgemeester en wethouders schrijft als antwoord op raadsvragen: "Wij vragen Careyn open te staan voor overleg met de jongeren die in het complex aan de Winklerlaan gewoond hebben en hun ervaring te gebruiken om de ouderenzorg te versterken."

Er komt weer een verhuizing aan, naar de nieuwbouw. En ik wil Careyn er heel graag aan herinneren dat ze fatsoenlijk om moet gaan met deze kostbare mensen."
Wouter Smink, 'Tegen de onverschilligheid'

VERHUIZEN
Wouter Smink woonde twee jaar naast de 101-jarige Maria PiŽl, die bekend werd als aanvoerder van het verzet tegen de verhuizingen. Hij trekt zich haar lot erg aan en brengt sindsdien de ervaringen van de ouderen onder de aandacht. Maar tot een gesprek met Careyn kwam het tot nu toe niet.

"Vooralsnog heeft Careyn iedere poging tot contact van ons afgeslagen. Meestal moeten we op de website van Careyn maar lezen wat ze ergens van vinden."

De steun van het college geeft Smink goede hoop. "Het feit dat de gemeente Utrecht hier open voor staat is al een goede stap. Er komt weer een verhuizing aan, naar de nieuwbouw. En ik wil Careyn er heel graag aan herinneren dat ze fatsoenlijk om moet gaan met deze kostbare mensen."

REACTIE CAREYN
Of de Raad van Bestuur van Careyn ook daadwerkelijk in gesprek gaat met de actiegroep blijft nog onduidelijk. Via de bestuurssecretaris laat Careyn aan RTV Utrecht weten:

"Careyn werkt vanzelfsprekend altijd op allerlei vlakken samen met diverse partijen. Onze eerste gesprekspartners in deze zijn onze bewoners en hun naasten, en daarnaast alle lokale cliŽntenraden en de ca. 3.000 vrijwilligers die ons elke dag in allerlei vormen op al onze locaties helpen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -