RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onderzoek naar Stintongeluk gaat door: "Nog veel onduidelijkheden"

1/2
BILTHOVEN - Het Openbaar Ministerie heeft meer tijd nodig om het dodelijke spoorongeluk met een Stint in Oss te onderzoeken. Het OM maakte vandaag bekend dat het Nederlands Forensisch Instituut het voertuig aan een grondige inspectie onderwerpt, om te achterhalen hoe de elektronische bolderkar functioneerde op het moment van de botsing met een aanstormende trein.

Het NFI test ook hoe snel de Stint reed toen het ongecontroleerd de overweg op reed. Daarvoor laten onderzoekers een soortgelijke Stint botsen met een spoorboom. Het OM wil met het forensisch onderzoek achterhalen of er een oorzaak voor het fatale mankement aan te wijzen is.

Bij het ongeluk in september kwamen vier kinderen om het leven, een ander kind en de bestuurster raakten zwaargewond. De bestuurster heeft verklaard dat zij er alles aan gedaan heeft om het voertuig af te remmen maar dat lukte niet. Getuigen hebben dat indertijd aan de politie bevestigd. Hoe het komt dat de Stint niet kon stoppen is nog niet duidelijk.

In december vorig jaar werden er bij de producent van de Stint in Bilthoven doorzoekingen gedaan. Daar zijn veel spullen en ook de administratie in beslag genomen. Ook bij de analyse van dit bewijs is het NFI ingeschakeld. De resultaten ervan zijn nog niet bekend en worden voorlopig ook nog niet verwacht.

Omdat er nog veel onduidelijk is, is ook nog niet bekend of de zaak voor de rechter komt of niet. Die beslissing wordt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar genomen.

Het Openbaar Ministerie over het onderzoek naar de Stint


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -