Zwemmer moet bedachtzamer zijn op waarschuwingsborden

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - Bezoekers van de officiële zwemwateren van de provincie Utrecht moeten vaker de tijd nemen om de waarschuwingsborden te lezen. Volgens zwembadinspecteur Francis Langenberg van de provincie Utrecht lopen zwemmers aan de borden voorbij, terwijl ze heel veel belangrijke informatie bevatten.
"Vaak hebben mensen zo veel zin om te zwemmen dat ze de borden voorbij lopen", zegt Langenberg. "Maar het is juist belangrijk dat bezoekers de borden goed lezen", vervolgt ze. "Op de borden staan eventuele waarschuwingen als het te gevaarlijk is om in het water te zwemmen. Er is ook op te zien hoe diep het water is, welke faciliteiten er zijn en er is een telefoonnummer dat gebeld kan worden voor extra informatie."
De provincie Utrecht telt in totaal 27 officiële zwemwateren. Deze worden elke twee weken getest. Naar aanleiding van de testen kan Langenberg een geel, oranje of rood waarschuwingsbord plaatsen. Als die laatste hangt, kun je zelfs voor pootje baden al een boete krijgen van de gemeente.
Op dit moment zijn alle wateren veilig om in te zwemmen, laat Langenberg weten. Op de website van zwemwater.nl kunnen bezoekers ook de laatste informatie over de Utrechtse zwemwateren vinden.
Langenberg heeft de leukste baan van de wereld, zo zegt ze zelf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.