Instellingen

Man doodgeschoten nabij winkelcentrum Het Rond in Houten: "Ze riep: blijf bij me"

© Koen Laureij
HOUTEN - In Houten is gisteravond laat een dode gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de politie. De directe omgeving van het plaats delict was uren afgezet met linten.
Het slachtoffer zat op de passagiersstoel in een geparkeerde auto op het Schonenburgseind toen hij onder vuur werd genomen. Volgens getuigen zijn er meerdere schoten gelost. Tijdens het incident zou ook een vrouw in de auto hebben gezeten.
Dode bij schietpartij in Houten, onderzoek volop gaande

OVERSTUUR

"Ik was net naar bed gegaan, toen ik rond 11 uur wakker schrok", vertelt een omwonende. "Ik hoorde knallen, maar ik dacht dat ik gedroomd had. Daarna hoorde ik een vrouwenstem roepen. Ik dacht: misschien iemand die gedronken heeft of een ruzie. Maar het ging maar door. Ze riep: blijf bij me. Ze was helemaal overstuur."
De buurtbewoner ging daarna naar buiten en zag de vrouw. "Het bleek dat haar man was doodgeschoten. Gewoon door het autoraam heen", vertelt de getuige geëmotioneerd. "Daarna is de politie gebeld. Dat duurde nog best lang voordat 'ie er was. Het was een hele toestand, heel surrealistisch ook."
Het Schonenburgseind in Houten.
Het Schonenburgseind in Houten. © Koen Laureij
Hij vervolgt: "Het is heel bedreigend. Ik voel me na dit voorval best wel onveilig. Maar het is de realiteit waar we nu mee moeten leven. Het kan dus blijkbaar. Ik ben ontdaan en verbaasd. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak." De buurtbewoner gaf de vrouw daarna een glas water en een stoel. "Ook de zoon van het slachtoffer was in de buurt en was helemaal overstuur."
"Ze riep: blijf bij me"

ONDERZOEK

Tijdens het onderzoek was de straat urenlang afgezet. Er vloog ook enige tijd een helikopter boven Houten. Voor zover bekend is er niemand aangehouden. Over het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk of de man bij het Schonenburgseind woonde. In een oproep op Twitter roept de politie getuigen op zich te melden.
"Ik ben vreselijk geschrokken, gelukkig maken we dit in Houten niet vaak mee", zei wethouder Hilde de Groot vanochtend in een reactie op de dodelijke schietpartij. "Dit is een vreselijke gebeurtenis, zeker voor de nabestaanden."
De plek waar de schietpartij gisteravond plaatsvond.
De plek waar de schietpartij gisteravond plaatsvond. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.