Dode schietpartij Houten is Rob van Eijk: "Ik kon niet geloven dat hij het was"

© Koen Laureij (Bewerking door RTV Utrecht)
HOUTEN - Het slachtoffer van de schietpartij nabij winkelcentrum Het Rond is de 55-jarige Rob van Eijk uit Houten. Hij kwam gisteravond om het leven nadat hij in een auto op het Schonenburgseind werd beschoten. Het nieuws is hard aangekomen bij Martin van Doorn. De volkszanger was ruim dertig jaar bevriend met het slachtoffer, die een bekende is in het Utrechtse uitgaansleven. Hij kreeg het nieuws vannacht te horen.
"Ik werd gebeld door een goede kennis van ons. Ik sliep al half en hij vertelde dat Rob was overleden bij een schietpartij. Ik lag halfdood in m'n bed van de schrik. Vorige week had ik hem nog gezien bij een optreden in Amsterdam. Ik kon niet geloven dat hij het was."
De volkszanger omschrijft Rob van Eijk als een superlieve man. "Hij was gul, aardig en lief. Als jij wilde dat er een bepaalde bekende zanger kwam, dan regelde hij het voor me. Hij belde ze en dan kwamen ze."
Maar aan RTV Utrecht melden meerdere bronnen dat Van Eijk een bekende was in het criminele circuit. Hij zou ook flinke schulden hebben gehad.
Geen flauw idee of de geruchten waar zijn, ik heb nooit iets in die richting gezien
Volkszanger Martin van Doorn

MOTIEF

Over het mogelijke motief van de schietpartij tast Van Doorn nog in het duister. Rob stond juist bekend als een heel geliefd persoon, vertelt hij. "Vroeger had hij een café in Maarssen en daar zong ik weleens. Wanneer hij iets organiseerde, dan belde hij mij altijd. Later werd het een broer voor me. Hij belde altijd op en vroeg dan: broer, waar ben je? Hij was altijd heel lief, ook voor m'n kinderen. Hij zag hen als zijn eigen dochters."
In de buurt gaan verhalen dat Rob van Eijk het slachtoffer is geworden van een afrekening vanwege cocaïnehandel. Van Doorn: "Ik heb geen flauw idee of die geruchten waar zijn, maar ik heb nooit iets in die richting gezien bij hem. Hij dronk gewoon zijn drankje."

ONDERZOEK

Na de schietpartij was de straat urenlang afgezet. Er vloog ook enige tijd een helikopter boven Houten. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden. Over het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk of de man bij het Schonenburgseind woonde.
De politie roept getuigen op zich te melden met informatie. Daarvoor is ook een speciaal formulier online gezet.
Dode bij schietpartij Houten is Rob van Eijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.