Aanhoudingen en boetes tijdens grote politiecontrole in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Tijdens een grote verkeerscontrole in Utrecht zijn zes weggebruikers aangehouden voor verschillende vergrijpen. Zo hadden twee bestuurders te veel alcohol op en waren drie personen onder invloed van drugs.
De controles vonden gisteren plaats op de Carthesiusweg, het Berlijnplein, de Pompelaan en Nijenoord. In totaal zette de politie crica 150 voertuigen aan de kant. Een weggebruiker beledigde agenten en werd daarvoor aangehouden. Een andere bestuurder werd opgepakt vanwege het laten zien van een vals identiteitsbewijs.
Ook schreven agenten boetes uit voor onder meer mobiel bellen, het niet dragen van een autogordel of voor technische gebreken. Elf brommers zijn ingenomen voor technisch onderzoek.

BELASTINGSCHULD

22 automobilisten moesten hun auto inleveren vanwege een openstaande schuld bij de Belastingdienst. Op nog eens 19 auto's is beslag gelegd. Dit betekent dat de auto alsnog kan worden ingenomen als de schuld niet wordt betaald. Inspecteurs inden ter plaatse ruim 32.000 euro aan openstaande belastingschulden. Er kwam tijdens de controle ook uitkeringsfraude aan het licht.
De actie was in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Belastingdienst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.