Verkrachtingszaak tegen Gökmen Tanis voorlopig uitgesteld

© Politie
UTRECHT - Gökmen Tanis verschijnt voorlopig niet voor de rechter voor een verkrachtingszaak uit 2017. De rechtbank stelt de zaak uit omdat Tanis eerst nog onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum vanwege de aanslag op een tram in Utrecht, eerder dit jaar.
De zedenzaak draait om een ex-vriendin van Tanis. Zij deed in 2017 aangifte van verkrachting tegen hem. De rechtbank was eigenlijk van plan om 15 juli naar de beschuldiging te kijken, maar geeft nu aan dat het persoonlijkheidsonderzoek naar Tanis nog niet klaar is en dat daar op gewacht wordt. De zaak zal daarom voor onbepaalde tijd worden aangehouden.
Afgelopen maandag verscheen Tanis al wel in de rechtbank voor het doodschieten van vier mensen in een tram in Utrecht. Het was de eerste openbare zitting in de zaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord en/of doodslag en gaat ervan uit dat de 38-jarige schutter een terroristisch motief had. Hij liet na de schietpartij bijvoorbeeld een briefje achter waarop stond: "Ik doe dit voor mijn geloof".
De rechtszaak over de tramaanslag gaat op 23 september verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.