Buitenschermen in Utrecht voor WK-finale voetbalvrouwen

De huldiging van Oranje in Utrecht na het EK twee jaar geleden.
De huldiging van Oranje in Utrecht na het EK twee jaar geleden. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
UTRECHT - Voetballiefhebbers in Utrecht kunnen zondag de WK-finale van Oranje op twee grote buitenschermen zien. Utrecht heeft voor het Janskerkhof in de binnenstad en voor het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum een vergunning afgegeven. Ook mogen horecaondernemers tv's plaatsen, overigens zonder dat daar een vergunning voor nodig is.
Kroegbazen mogen een tv-scherm aan de gevel hangen of op het terras plaatsen. Schermen op het terras moeten dan wel naar binnen zijn gericht. Kijkers moeten binnen de terrasafscheiding blijven en niet de openbare weg blokkeren.
Het Nederlands vrouwenelftal met Sari van Veenendaal uit Nieuwegein op doel en mogelijk Shanice van de Sande uit IJsselstein op rechtsbuiten speelt zondag om 17.00 uur in Lyon tegen de Verenigde Staten. De Amerikaanse nationale ploeg is regerend wereldkampioen en net als Nederland nog ongeslagen, maar bondscoach Sarina Wiegman zei woensdag na de gewonnen halve finale dat Oranje een kans maakt. "Als je als team functioneert, kun je meer. En dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander. Dan kun je van iedereen winnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.