Failliete sauna Houten verkocht tot het einde nog strippenkaarten

© Thermen Houten (Bewerking door RTV Utrecht)
HOUTEN - Klanten van sauna Thermen Houten zijn boos op de failliete eigenaars. Kort voor de wellness bankroet ging verkochten ze nog 129,50 euro kortingskaarten voor de hele zomer.
Zo adverteerde het bedrijf afgelopen maandag, twee dagen voor het faillissement werd uitgesproken, nog via Facebook met de actie. Inmiddels staan klanten voor een dichte deur.
Joke van den Berg en haar man John zijn al jaren vaste klant bij Thermen Houten en voelen zich goed belazerd. John hoorde het trieste nieuws op de radio en belde zijn vrouw direct op. "Ik zei: dat kan niet", aldus Joke tegen RTV Utrecht. "We hadden net die kaart gekocht afgelopen zaterdag. Ja, die zijn we kwijt, zei hij, het geld is weg. Dat heeft die baas geweten hoor, dat is heel gemeen wat hij gedaan heeft. Heel gemeen."
Hels was Joke naar eigen zeggen. "Op de toonbank stond zaterdag nog een fotolijstje met een foldertje erin met een 'mooie aanbieding'. Voor ons was het vier euro per keer korting, dus we hebben in één keer afgerekend en dat is nu vijf dagen geleden."
Volgens Joke moeten de eigenaren van de sauna geweten hebben dat de kaarten al snel waardeloos zouden zijn. "Je weet dat dondersgoed als je failliet gaat. En ze proberen zo dus toch nog aan wat geld te komen. Ik probeer ze te bellen, maar ze nemen niet op en de website doet het niet meer. Ik zou ook niet weten waar ik dat geld terug kan halen. We hebben vertrouwen in de mens en nu zijn we dus de sjaak."
Ook uit reacties op de Facebookpagina van Thermen Houten blijkt dat het faillissement als een grote verrassing kwam. De sauna was bekend en populair. Naar de oorzaak is het dan ook gissen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.