Dierenambulance haalt 46 verwaarloosde katten uit bungalow in Bunschoten

© Caspar Huurdeman
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - 35 katten, 11 kittens en een paar honden: dat troffen medewerkers van de dierenambulance vandaag aan in een bungalow in Bunschoten-Spakenburg. Het baasje van de dieren was gisteren opgenomen en de zus van de vrouw trof in de woning zo'n rommel aan dat ze besloot de dierenambulance te bellen. Die stond verbaasd over wat werd aangetroffen: "In elke hoek en gat dacht je, ik ben klaar, en dan kwam er weer één aan."
Barbara van 't Hoen van DierenZorg Eemland legt uit hoe ze de situatie op het spoor kwam: "We werden gebeld door de zus van de eigenaresse. Zij was gisteren met klachten opgenomen en de zus dacht toen: 'wat nu dan?'"
In de woning op het bungalowpark aan de Westdijk troffen de medewerkers van de dierenambulance een kleine dierentuin aan. "Zo'n 46 katten en nog 3 tot 5 honden. Tussen de katten zaten een aantal kittens, en er zaten veel raskatten tussen." De woning zelf was niet echt schoon. "Daar willen jij en ik niet wonen. Het was echt schokkend. Die mevrouw is waarschijnlijk met goede intenties begonnen, toen is het uit de hand gelopen, en dan loopt zoiets mis."
De katten zijn opgevangen bij dierenasiel 't Hart in Soest en zijn daar nagekeken door een dierenarts. Een paar kittens hebben gezondheidsklachten. DierenZorg Eemland gaat nu eerst kijken of het baasje van de katten definitief afstand van de dieren doet. Daarna mogen ze een paar weken aansterken en worden ze herplaatst. Geïnteresseerden kunnen rond die tijd een blik werpen op de site van DierenZorg Eemland.
In de woning in Bunschoten zaten 46 katten en een paar honden
In de woning in Bunschoten zaten 46 katten en een paar honden © Caspar Huurdeman
Sommige katten Bunschoten waren er niet al te best aan toe
Sommige katten Bunschoten waren er niet al te best aan toe © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.