Politie Zeist deelt ene na de andere bekeuring uit bij nachtelijke controles

© RTV Utrecht
ZEIST - Zeven mensen hebben de afgelopen week hun rijbewijs moeten inleveren bij nachtelijke verkeerscontroles van de politie Zeist. Vier nachten werd er gecontroleerd op wegen waar eerder ernstige ongelukken gebeurden. Een flink aantal bestuurders werd daarbij op de bon geslingerd.
Volgens de politie zijn nachtelijke uren geen vrijbrief om je niet meer aan verkeersregels te houden, maar denken veel mensen hier kennelijk toch anders over. Daarom werd er gecontroleerd tussen 22.00 en 07.00 uur.
De meest in het oog springende overtreding kwam van een beginnend bestuurder die nog maar anderhalf jaar zijn rijbewijs had. Op de A12 bij Bunnik reed hij 120 kilometer per uur te hard. De man is niet alleen zijn rijbewijs voorlopig kwijt, maar moet ook op cursus bij het CBR als hij ooit weer wil autorijden.
In totaal bekeurde de politie dertien bestuurders die flink te hard reden. Zeven van hen zijn hun rijbewijs voorlopig kwijt. De politie noemt het "schokkend" en kondigt aan vaker dit soort nachtelijke controles te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.