Raad Bunschoten wil pontje Eemdijk behouden met financiële tegemoetkoming

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
EEMDIJK - De voltallige gemeenteraad van Bunschoten wil dat het pontje bij Eemdijk behouden blijft. De wethouder heeft daarom opdracht gekregen om uit te zoeken of het pachtgeld voor de pontbaas verlaagd kan worden.
Sinds de verbreding van de A1 is het stil op de pont. Heel erg stil. Pontbaas Gijs Hartog zegt dat het woon-werkverkeer dat gebruik maakt van zijn pont bijna tot nul is gedaald sinds de snelweg bij knooppunt Eemnes verbreed is. Hij loopt daardoor zo'n vijfduizend euro per jaar mis.
Het pachtgeld dat Hartog betaalt is bijna hetzelfde. De pontbaas is daarom al een tijdje met de gemeente in gesprek om te kijken of dat bedrag verlaagd kan worden. En nu krijgt hij dus ook de steun van de gemeenteraad. Een motie van SGP, CAP en ChristenUnie kreeg gisteravond in de gemeenteraad unanieme steun.
De wethouder is door de raad gevraagd om te kijken of het pachtgeld verlaagd kan worden en onder welke voorwaarden. Begin november moet daar meer duidelijk over worden. Dan wordt gesproken over de begroting. De wethouder beloofde eerder al aan de pontbaas dat hij zou kijken naar de situatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.