Instellingen

Derde Trekkertrek in Lexmond trekt opnieuw veel bekijks

© RTV Utrecht
LEXMOND/LEXMOND - Maar liefst 110 tractors doen vandaag in Lexmond mee aan Trekkertrek. Bij het evenement nemen de tractors het in verschillende klassen tegenelkaar op. Inzet van de strijd is de vraag wie het meeste gewicht kan trekken.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de standaardklasse en de sportklasse, vertelt Anniemie den Hartog van de organisatie. "Bij de standaardklasse zie je trekkers die ook gewoon op het land rijden," zegt ze. "Al wordt er zeker wel aan de trekkers gesleuteld, denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning en de motorafstelling."
De sportklasse is een klasse apart. De trekkers in deze categorie zijn speciaal voor de wedstrijden gemaakt en mogen ook niet op de openbare weg rijden. Het spektakel gaat gepaard met brullende motoren, tot vooral veel vreugde van mannen. "De kracht van de motor is echt een jongensding," zegt Den Hartog over de aantrekkingskracht van het evenement voor mannen.
Volgens Den Hartog gaat het naast de wedstrijd vooral om de gezelligheid: "Het is echt een dorpsfeestje." Net als vorig jaar worden er ongeveer 2.000 mensen verwacht, van wie er ook veel uit de omliggende dorpen komen.
Ook voor kinderen is er dit jaar volop vermaak. Zo zijn er onder meer mini-graafkranen, mini-quads en een draaicarrousel.
Derde Trekkertrek in Lexmond trekt opnieuw veel bekijks

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.