Celstraf voor man die vrouw doodstak en op A27 voor auto rende

Kelvin M. sprong na de moord op de A27 voor een auto.
Kelvin M. sprong na de moord op de A27 voor een auto. © Caspar Huurdeman
HOLLANDSCHE RADING - Een 23-jarige man die zijn vriendin heeft doodgestoken en die vervolgens op de A27 bij Hollandsche Rading voor een auto rende, is veroordeeld tot een celstraf. De man kreeg eerder deze week 10 jaar cel opgelegd voor het doden van zijn vriendin in een Hilversumse woning.
Volgens verdachte Kelvin M. uit Rotterdam hadden hij en het slachtoffer op de dag van de moord in juli 2018 seks gehad en was hij daarna gaan douchen. Tijdens het douchen zou de vrouw hem hebben aangevallen met een mes. In doodsangst pakte hij het mes af, aldus Kelvin M., en verdedigde hij zich door de vrouw 27 keer te steken. Hij was toen onder invloed van MDMA, libidopillen en had ontsmettingsalcohol ingenomen. Het lichaam van de 22-jarige vrouw werd drie dagen later door de brandweer gevonden.
De rechtbank vond het verhaal van de man ongeloofwaardig en veroordeelt hem voor het doodsteken van zijn vriendin. Niets wijst erop dat de vrouw zomaar boos is geworden. Moord kan volgens de rechtbank overigens niet bewezen worden: er is niet genoeg bewijs dat de man met een vooropgezet plan handelde. Het feit dat hij na het doden van de vrouw rond 21.30 uur op de A27 bij Hollandche Rading voor een auto rende, is voor de rechtbank een teken dat hij "in de war en in shock was". M. raakte zwaargewond bij die aanrijding.
USB-STICK
De familie van het slachtoffer krijgt ook een schadevergoeding voor de geleden materiële schade, zoals bijvoorbeeld de kosten van de crematie en een grafsteen. Op die grafsteen werd begin dit jaar een opmerkelijke vondst gedaan: een USB-stick. Daarop stond een verklaring van een anoniem persoon die claimde dat M. nooit uit noodweer gehandeld kon hebben. De rechtbank is het dus met die anonieme tipgever eens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.