RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie onderzoekt verband tussen uitgebrande auto Houten en moord op Rob van Eijk

1/2
HOUTEN - Een brandende auto zonder kentekenplaten die vannacht in een woonwijk in Houten stond, heeft mogelijk te maken met de moord op Rob van Eijk. Van Eijk werd donderdagavond doodgeschoten bij winkelcentrum Het Rond. Vannacht brandde nog geen paar honderd meter verderop een Renault af op het Snijdersgilde. In de afgebrande auto troffen agenten onder andere een helm aan.

De brandende auto werd kort na middernacht ontdekt. De Renault had geen kentekenplaten en omwonenden herkenden de auto niet. Waarschijnlijk is het voertuig in brand gestoken: getuigen zeggen glasgerinkel te hebben gehoord waarna de vlammen al snel uit de auto sloegen.

Het Team Grootschalige Onderzoeken bekijkt nu of de auto gebruikt is tijdens de moord op de 55-jarige Van Eijk. Verschillende bronnen bevestigen tegenover RTV Utrecht dat die een bekende was in het criminele circuit en ook schulden zou hebben gehad.

De wijkagent in Houten neemt de zaak hoog op. "Ik kan mij voorstellen dat u denkt 'het komt nu wel erg dichtbij'", zette hij vanochtend op Instagram. De agent zal daarom vanmiddag bij het grasveld op de Klompenmakersgilde staan om vragen te beantwoorden.

Politie onderzoekt autobrand Houten
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -