SGP-Houten wil dat subsidie echt aan jeugdzorg wordt besteed

HOUTEN - De SGP-Houten is het niet eens met het Houtense college, dat het geld van het Rijk dat bedoeld is voor de jeugdzorg, niet aan de jeugdzorg wil besteden. Dat blijkt uit enkele bezuinigingsvoorstellen dat het college heeft gedaan in de perspectiefnota voor 2020.
De gemeente Houten kampt met grote tekorten in de jeugdzorg na bezuinigingen van het Rijk. Om die druk te verzachten, komt minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemeenten tegemoet met een compensatie. Het gaat om een bedrag van 750.000 euro, waarvan blijkt dat het Houtense college van VVD, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie dat niet aan de jeugdzorg zelf willen besteden.
Het college doet in de perspectiefnota veertien voorstellen om te bezuinigen op jeugdhulp en WMO. Enkele voorstellen zijn ondermeer minder geld voor vervoer voor gehandicapten of kwetsbare ouderen, minder geld en keuze voor WMO voorzieningen (bijv. rolstoelen) en allerlei maatregelen om minder geld aan jeugdhulp te besteden. Dat vindt de SGP onbegrijpelijk en onacceptabel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.