RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Westbroek gaat magneetvissen: "Het is net schat zoeken!"

1/2
UTRECHT - Misschien is het wel de snelst groeiende hobby van dit moment: Magneetvissen! Men neme een lang stevig touw en een grote magneet. De magneet werp je in het water en met het touw trek je 'm langzaam over de bodem. Zodra je voelt dat je beet hebt, haal je langzaam op. Inderdaad, het is net als 'echt' vissen!

Henk gaat met magneetvisser Arjan Vlasveld aan de slag in de wateren van het Utrechtse Overvecht. Henk is nieuwsgierig wat Arjan zoal vangt. "Alles van metaal blijft plakken", vertelt Arjan enthousiast. "Ik vis heel veel fietsonderdelen en schroot op, maar heb ook weleens een kluisje en een laptop gevangen. Ik heb trouwens ook veel munten en bijvoorbeeld een dure zonnebril en luxe horloge."

"FANTASTISCH WERK!"
In een half uurtje tijd haalt Arjan met wat hulp van Henk al een flinke berg metaal uit de sloot. Metaal dat voor fikse ongelukken kan gebeuren als er bijvoorbeeld kinderen in de sloot zouden springen. "Jullie doen fantastisch werk", begint Henk zijn betoog. "Ik weet niet of er al iemand aan gedacht heeft, maar je zou subsidie aan moeten vragen. Je maakt het schoon en veilig voor iedereen!"

Van subsidie is voorlopig nog geen sprake. Het magneetvissen ligt zelfs onder vuur de laatste maanden. Sommige gemeenten, zoals bijvoorbeeld Amersfoort, willen een verbod. Arjan vindt dat jammer: "Ik snap echt wat de gevaren zijn, als je bijvoorbeeld een handgranaat opvist. Een verbod lijkt me te ver gaan, maar speciale regelgeving of een magneetvisvergunning zou ik wel goed vinden."

Westbroek gaat magneetvissen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -