"Justitie wist al langer dat Taghi familie van getuige wilde doden"

© Politie
UTRECHT - Justitie wist al in 2017 dat Ridouan Taghi uit Vianen van plan was om verraders en hun familie te (laten) liquideren. Dat meldt Het Parool. Taghi stuurde in 2016 al een bericht aan zijn vrouw dat hij ook "hun kinderen, moeders, zussen, vaders" van verraders desnoods "naar de hel" zou sturen, schrijft de krant.
Het bericht aan zijn vrouw had de verantwoordelijken binnen het OM voor het beveiligen van personen niet bereikt op het moment dat de broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. vorig jaar werd geliquideerd. Een week voor die gebeurtenis werd Nabil als kroongetuige naar voren geschoven in meerdere liquidatiezaken rond Utrecht en Amsterdam.
Volgens de krant had Nabil B. fel geprotesteerd tegen het besluit van justitie zijn deal bekend te maken terwijl Taghi en zijn handlangers nog voortvluchtig waren. Hij en zijn familie waren doodsbang dat Taghi onschuldige familieleden zou laten aanvallen.
Volgens het OM ging het mis vanwege de scheiding van de verschillende afdelingen binnen het OM. De verantwoordelijke afdeling zou maar "zeer beperkt informatie hebben gekregen van de betrokkenen bij het onderzoek naar de groep-Taghi", aldus Het Parool.
Taghi is volgens het Openbaar Ministerie betrokken bij meerdere liquidaties en moordplannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.