Margreet bij Biga Groep in Wijk bij Duurstede: de schoonmaakhelden

Margreet praat met Cremona en Ina
Margreet praat met Cremona en Ina © RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Sinds vorige week is Margreet te gast bij het sociaal werkbedrijf in Zeist. 600 mensen werken voor deze bijzondere werkgever. Allemaal mensen met een of andere arbeidshandicap. Dat kan van alles zijn: van een licht verstandelijke beperking, tot fysieke problemen of psychische kwetsbaarheden. Vorige week sprak Margreet met mensen die werken in de eigen werkplaats in Zeist, deze week gaat ze naar een gedetacheerde schoonmaakploeg in Wijk bij Duurstede.
"De ploeg van Biga Groep maakt hier iedere dag schoon, ze zijn gewoon onze collega's", legt Marian van den Brink van de gemeenten Wijk bij Duurstede uit. "We hebben er bewust voor gekozen ze overdag schoon te laten maken, de ambtenaren hier willen immers ook niet 's avonds werken en zo hebben we dagelijks contact. Het werktempo van de Biga Groep collega's is misschien soms iets anders, maar het is uiteindelijk altijd hartstikke schoon."
Ina en Cremona werken als schoonmaakduo. Ze vullen elkaar mooi aan, vertelt Ina: "ik durf bijvoorbeeld niet zo goed met vreemde mensen te praten, maar als Cremona bij me is, voel ik me zekerder en dan lukt het wel. Ze geeft me een goed gevoel."
Wim begeleidt de groep van bijna 10 schoonmakers. "Ik had nog nooit met deze doelgroep gewerkt", steekt hij van wal, "maar mijn vrouw zegt altijd dat ik het veel eerder had moeten doen! Ik moet misschien soms wel wat bijsturen als het om het schoonmaken gaat, maar dit is toch vooral een heel eerlijke groep mensen die elkaar waardeert en helpt waar nodig. Zoals hier samengewerkt wordt, dat zie je niet meer zo vaak in het reguliere bedrijfsleven."
In Wijk bij Duurstede wordt er schoongemaakt door het sociaal werkbedrijf

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.