RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fietslessen in Montfoort

1/4
MONTFOORT/OUDEWATER - Fietsen verleer je nooit, maar landelijke ongevalscijfers laten zien dat fietsende 60-plussers meer dan gemiddeld vallen of betrokken raken bij een aanrijding. Daarom biedt de Fietsschool van de Fietsersbond ook dit jaar weer in de hele provincie Trainingen voor Langer Fietsplezier aan ouderen.

Edo hoort weliswaar niet bij de doelgroep maar hij wil wel graag meedoen. Daarom reist hij af naar Montfoort. En hij hoeft er geen cent voor te betalen, want de provincie betaalt de trainers en de gemeente zorgt voor een leslocatie en de lunch.

25 kilometer per uur fietsen is veel te hard"
Frans Lueb

Fietsdocent Frans Lueb hoort vaak van de cursisten dat ze 25 kilometer per uur op de elektrische fiets heel normaal vinden. Maar hij vindt het te snel, want op de gewone fiets gaan mensen vaak niet harder dan 18 kilometer per uur. Als mensen op latere leeftijd een E-bike aanschaffen die veel harder gaat dan dat ze al die jaren gewend zijn, is de kans op een ongeval veel groter.

 Reactievermogen oefenen met stokkenvangspel. Reactievermogen oefenen met stokkenvangspel. | Foto: RTV utrecht

Na de verkeersles wordt er fietsgym gegeven. Beweegdocent Jos Kooijman vindt het belangrijk dat je bewust bent hoe het met je spierkracht en balans gesteld is. Na je 50ste word je strammer daarom adviseert zij om voor het fietsen wat oefeningen te doen. Even waart Edo zich in de show van Ted de Braak met het stokkenvangspel. Daarmee oefen je je reactievermogen.

 Op weg naar Oudewater. Op weg naar Oudewater. | Foto: RTV Utrecht

Na de lunch worden eerst de fietsen gecontroleerd en mag de groep het geleerde in praktijk brengen op een fietsparcours. Samen maken ze vervolgens een fietstocht van Montfoort naar Oudewater, met natuurlijk een tussenstop op een terrasje. De eerstvolgende fietsles in onze provincie is 20 augustus in Baarn en 29 augustus in Breukelen.

Fietsles voor senioren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -