RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man ruimt eikenprocessierups in korte broek en hemd

DEN DOLDER - Op het terrein van zorginstantie Reinaerde in Den Dolder is de eikenprocessierups geruimd terwijl de bestrijder van het beestje geen beschermende kleding aan had. De man droeg een korte broek en een tanktop.

Een medewerker van Reinaerde zag de bestrijder aan het werk en meldde het bij de zorginstantie. "Wij hebben vervolgens contact opgenomen met het bedrijf en gezegd dat er wel volgens de geldende veiligheidsnormen gewerkt moet worden", aldus woordvoerder Adriane van Duivendijk. De zorginstantie wil niet zeggen om welk bedrijf het gaat.

Het incident in Den Dolder vond al een paar weken geleden plaats, maar een tipgever deelde dit weekend een foto met RTV Utrecht.

ACHTERBERG
Dit weekend waren in Achterberg ook bestrijders aan het werk zonder goede beschermende kleding. Toen werden nesten volgens een voorbijganger kapotgemaakt waardoor stukken nest op de grond terecht kwamen.

Het Kenniscentrum Eikenprocessierups was niet te spreken over de gang van zaken in Achterberg. Door een onzorgvuldige bestrijding van de jeukrups kan de overlast namelijk alleen maar groter worden. De haartjes van de dieren komen in de lucht en kunnen nog jaren kriebel veroorzaken.

De eikenprocessierupsbestrijders in Achterberg waren aan het werk voor een aannemingsbedrijf in Rhenen. Ze zijn ingehuurd door de provincie en volgens woordvoerder Marlies Verhoef heeft het bedrijf laten weten dat ze werken volgens de wettelijke normen die er gelden. "Alles is volgens de regels gedaan", aldus het bedrijf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -