Margreet: Liefde op de sociale werkvloer!

Margreet met de tortelduifjes Jan en Monique
Margreet met de tortelduifjes Jan en Monique © RTV Utrecht
ZEIST - Margreet is sinds een week of twee te gast bij Biga Groep in Zeist: de sociale werkvoorziening van onder andere Zeist en Gemeente de Utrechtse Heuvelrug. 600 mensen met een arbeidsbeperking werken er, ruim de helft daarvan werkt buiten de deur. Ze werken bijvoorbeeld in schoonmaakteams, in de groenvoorziening of zijn willekeurig waar gedetacheerd.
Vandaag heeft Margreet het niet alleen over werk, maar ook over de liefde! Er zijn namelijk nogal wat 'Biga stellen'. "Het zijn er inderdaad best veel", lacht één van de teamleiders. "Misschien komt het omdat veel medewerkers hier al na hun schoolperiode zijn komen werken. Als je jaren samenwerkt, groei je misschien wel wat meer naar elkaar toe dan dat je alleen maar goede collega's bent."

COLLEGA'S EN GELIEFDEN

Soms is het wel een beetje schipperen, als je collega ook je geliefde is. "We zitten hier niet aan mekaar hoor", vertelt Jan. Hij begon als jonge jongen in het bedrijf en heeft het als vijftiger inmiddels geschopt tot voorman. Hij vervolgt: "Flikflooien doen we niet, maar lunchen doen we wel liefst samen. We doen gewoon graag alles als team."
Jan en Monique zijn al sinds hun tienerjaren samen. Beiden werken bij Biga Groep, maar ze ontmoetten elkaar 'gewoon' in het dorp. "Zij was prachtig!" aldus Jan. "Hij is gewoon heel lief", vult Monique aan. Nu beide echtelieden wat ouder worden, zijn ze naast partners ook mantelzorger geworden. "We kunnen echt niet zonder elkaar", lacht Jan. "Nu ik een been mis, móet ze me gewoon helpen thuis. En ik help haar, als het haar allemaal een beetje teveel is."
Collega's Jan en Monique zijn al een leven lang bij elkaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.