RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bloemen, bier en bacardi vormen eerbetoon aan doodgeschoten Houtenaar Rob van Eijk

1/2
HOUTEN - "Rust zacht lieve oompie", dat is de handgeschreven boodschap op een briefje dat is achtergelaten bij een bos bloemen op een parkeerplaats bij winkelcentrum het Rond in Houten. De bloemen en blikjes bier en bacardi-cola maken deel uit van een eerbetoon aan Rob van Eijk, die donderdag hier werd doodgeschoten.

De 55-jarige Van Eijk uit Houten zat donderdagavond in zijn auto toen die onder vuur werd genomen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Verschillende bronnen bevestigen tegenover RTV Utrecht dat hij een bekende was in het criminele circuit en dat hij schulden had.

Zondag brandde er op het Snijdersgilde in Houten, zo'n 400 meter van de plek van de schietpartij, een auto af. Die brand is waarschijnlijk aangestoken. In het uitgebrande wrak van de Renault lag onder meer een helm. De politie onderzoekt of er een verband is met de schietpartij maar wilde dat maandag nog niet bevestigen.

 Bloemen op de plek waar Rob van Eijk uit Houten werd vermoord Bloemen op de plek waar Rob van Eijk uit Houten werd vermoord | Foto: Koen Laureij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht